Продавець Интернет-магазин импорт.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
201 відгук
Скидки продолжаются!В магазин
Интернет-магазин импорт.com.ua
+380500511009
+380500511009

Як правильно заварювати каву

Як правильно заварювати каву

 

У наше століття технічних досягнень приготування кави стало справою буденною, натисканням однієї-двох кнопок . Але для приготування справжньої кави, з багатим смаком і ароматом — знання і розуміння традицій та історії цього напою обов'язково. Секрет успіху доступний лише тому, хто знає, як варити каву в турці зберігши всі смакові відтінки відокремленого сорту.

Для приготування смачної кави треба дещо знати, вміти, отримувати задоволення від спостереження за таїнством народження кавового напою, брати участь у цьому дивовижному процесі: коли у воду з кавового порошку відбувається вилучення аромату і смаку кавового зерна, і звичайна вода перетворюється у чудовий напій.

 

 

Підготовчий етап для приготування кави в турці

 

 

Раз ми вирішили приготувати каву в турці, то нам, звичайно ж потрібен цей нехитрий посудину. Зупиніть свій вибір на турці з міді. Це кращий варіант. Не дарма в Туреччині, де хороший кави вшановується споконвіку, століттями користувалися і користуються саме такими ємностями. До речі, в самій Туреччині їх називають джезвами. Мідь швидко нагрівається і довго зберігає тепло, кава з неї чомусь смачніше!

Гарні турки керамічні, але їх мінусами є дорожнеча і недовговічність. Потрібно ретельно стежити за температурним режимом в процесі приготування і обов'язково берегти її від механічних впливів. Не кидати. Глиняні турки гарні тільки для приготування одного сорту, в іншому випадку через пористості глини смаки починають змішуватися.

Форма турки теж має значення. Багато люблять з широким горлишком. Але це не кращий варіант, бажано віддати перевагу посудині з вузьким верхом. У такий турці аромат і смак зберігаються краще. І не варто брати дуже великі турки. Кращий варіант — на одну-дві порції.

Можна готувати каву на будь конфорці (газової, керамічної), обов'язкова умова — нагрівання повинно відбуватись дуже повільно. Тільки в цьому випадку збережеться повний букет смаку і чудового аромату кавових зерен.

Щоб правильно варити каву, необхідна «правильна» вода. Це означає, що вона повинна бути свіжою, фільтрованої або бутильованої. Якщо готувати каву з використанням неякісної води, то не варто чекати в результаті якісний напій.

Кавові зерна для приготування кави краще купувати в спеціалізованих магазинах. Тільки там можна вибрати сорт кави, який вам підійде. Буде це чистий плантаційний сорт, або вас підкорить ароматичний шедевр — вирішувати тільки вам.

 

Головне, щоб кавові зерна були свежеобжаренные, однакової форми і кольору.

Якщо ви вирішили помолоти каву в магазині, то не беріть його відразу багато. Краще купувати частіше, але меншими порціями , щоб кава була свіжим. Зберігати у скляних або бляшаних банках з щільно прилеглими кришками.

 

 

Як правильно приготувати каву в турці

Французи говорять: «Кипіння вбиває каву». І це дійсно так. Закипілий кавовий напій ніякої цінності вже не представляє, він змінює смак і втрачає аромат. Тому при правильному приготуванні кави в турці точніше застосовувати слово «заварювати». Навіть якщо слово «варити» стосовно до кави буде зустрічатися, майте на увазі правильне дію — «заварювання».

Приступаємо до магічного дійства

  1. Насипаємо в мідну турку дрібно мелену каву. На чашечку 50 мл достатньо 4 гр порошку (це приблизно 1 чайна ложка з верхом). В залежності від розміру вашої турки розраховуємо правильне кількість кави і води.

  2. Якщо ви п'єте солодкий напій — цукор покладіть обов'язково разом з кавовим порошком.

  3. Наливаємо в турку воду. Холодну!

  4. Ставимо турку на конфорку (дуже повільний вогонь) або занурюємо в пісок.

  5. Чекаємо поки вміст добре прогріється, «схопиться».

  6. Інтенсивно перемішуємо напій. Кількість рухів не має значення. Робиться це тільки 1 раз! На поверхні з'явиться світла пінка.

  7. У процесі подальшого нагрівання пінка темніє. Як тільки вона почне підніматися по краях і з'являться перші бульбашки — відразу знімайте турку з вогню. Ні в якому разі не допускайте закипання!

Наливаючи готову каву в чашку, постарайтеся зберегти пінку. Вона містить багато ароматичних і смакових речовин. Для знавців і гурманів це вельми цінна деталь. На батьківщині кави в Аравії піну вважають «обличчям кави».

 

 

Кілька цікавих порад з приготування

Як варити каву в турці знають багато. Практично у кожного любителя цього прекрасного напою є свої нюанси, маленькі хитрощі і добавки, які роблять кава дійсно ексклюзивним. З допомогою незначних відступів від класичних прищепив приготування, можна кожного разу отримувати нові смакові враження.

Наприклад. У турку спочатку насипають цукор, заливають воду і доводять її до кипіння. У цьому випадку цукор служить не тільки для додання солодощі напою, а й для пом'якшення води. Смакові й ароматичні речовини кавового порошку краще витягуються у воду. Турку з закипілої водою знімають з вогню, насипають кава і швидко перемішують. Утворюється густа піна. Як тільки вона трохи осяде — ставлять на слабкий вогонь і доводять напій до кипіння.

Снимать с огня и вновь доводить кофе до кипения можно не один раз. После нескольких подогреваний напиток становится гуще, плотнее. Небольшой нюанс: если сахар, помещенный в турку, чуть подержать на огне, чтобы он слегка расплавился на дне, вы получите кофе с оттенком карамели во вкусе. Главное не упустить момент — сахар не должен подгореть.

Очень интересна тема добавок. В процессе приготовления в турку с кофе можно добавить несколько кристалликов соли, корицы или молотого имбиря на кончике ножа, даже горького перца. В каждом случае вкус заиграет новыми оттенками. Экспериментируйте на здоровье!

Шлях кавових зерен до нашого столу дуже довгий. У тропічних районах Африки, Азії, Америки вирощується зерно, яке забезпечує нам можливість отримати задоволення, випивши чашку кави. Давайте поважати традиції та історію цього напою. Будемо готувати тільки такий кави, який би радував нас своїм смаком, божественним ароматом і заряджав гарним настроєм на весь день.